Zebihullah Mücahid: Batılılar Afganistan aleyhinde propaganda yapıyor

Zebihullah Mücahid: Batılılar Afganistan aleyhinde propaganda yapıyor

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin sözcüsü Zebihullah Mücahid, Batılı ülkeleri Afganistan aleyhinde propaganda yapmakla suçladı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, Birleşmiş Milletler'in (BM) Afganistan konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

İslam Emirliği yönetimi sözcüsü Zebihullah Mücahid, yaptığı açıklamada BM ve diğer Batılı kuruluşları Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi aleyhinde propaganda yapmakla suçladı.

Mücahid, BM'nin Afganistan'daki insan haklarına ilişkin özel raportörü Richard Bennett'in yayınladığı rapora tepki gösterdi. Raporda İslam Emirliği yönetimi "insan hakları ihlalleriyle" suçlanıyordu.

Zebihullah Mücahid, rapora ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Birleşmiş Milletler ve bazı Batılı kurum ve hükümetler İslam Emirliği aleyhinde propagandalar yaymaktadır. Richard Bennett'in Afganistan'daki duruma ilişkin raporu da gerçekleri yansıtmayan bu gibi propagandaların bir parçasıdır.

Afganistan'da İslam hukuku uygulanmaktadır. Bunlara itiraz etmek İslam ile bir probleminiz olduğu anlamına gelir."

Başta ABD olmak üzere Batılı devletler Afganistan yönetimini ceza hukuku, eğitim ve sosyal hayat gibi konularda "insan haklarını ihlal etmek" ile suçluyor. Afganistan yönetimi ise suçlamaların İslam hukukunun uygulanmasından kaynaklandığını ve Batı'nın rahatsızlığının İslam'dan duyulan bir rahatsızlık olduğunu savunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.