Zelenskiy: Afrika'da artan fakirliğin sebebi Rusya

Zelenskiy: Afrika'da artan fakirliğin sebebi Rusya

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın sürdürdüğü Ukrayna işgali sebebiyle artan gıda fiyatları neticesinde Afrika'nın aslında rehin alındığını vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, basına kapalı olarak gerçekleştirilen Afirka Birliği (AU) toplantısında, Rusya'nın sürdürdüğü Ukrayna işgali sonucunda artan gıda fiyatları neticesinde Afrika'nın aslında rehin alındığını vurguladı.

Zelenskiy'nin bu ifadeleri, Rusya ile bağlarını sürdüren ve ilişkilerini güçlendiren Afrika ülkelerine, artan gıda fiyatlarının sorumlusunun Moskova yönetimi olduğunu kanıtlama amacıyla geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelen AU üst düzey yetkililerine demeç veren Zelenskiy, Moskova yönetiminin Afrika ülkelerini Rusya'ya yaptırımlar uygulayan Batılı devletlere baskı yapmak için kullandığına dikkat çekti.

Putin ile görüşen Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Mahamat sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, AU'nun çatışmaların sonlandırılması konusunda acil diyalog çağrısını anımsattı.

Mevcut AU Başkanı ve Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ise yaptığı açıklamada, çatışmaların barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulması, ticaretin ise özgür bir biçimde sağlanması gerekliliğine parmak bastı.

Rusya'nın Afrika ülkeleriyle gün geçtikçe güçlenen bağları Batılı ülkeler arasında endişeye neden oluyor. Ukrayna ve Batılı devletler, Afrika kıtasında hızla artışta olan yağ, buğday olmak üzere gıda ve yakıt fiyatlarının sorumlusu olarak Rusya'yı göstererek Afrika ülkelerinin Moskova ile bağlarını zayıflatmak istiyor.

Kaynak. Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.