Zelenskiy: Putin Moskova saldırısıyla ilgili Ukrayna'yı suçlamak istiyor

Zelenskiy: Putin Moskova saldırısıyla ilgili Ukrayna'yı suçlamak istiyor

Moskova'da meydana gelen saldırı son 20 yılda Rusya'da yaşanan en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Cumartesi günü yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i en az 133 kişinin ölümüne yol açan Moskova'daki konser salonu saldırısının sorumluluğunu Kiev'in üzerine yıkmaya çalışmakla suçladı.

Putin'in şüphelilerin Ukrayna'ya doğru kaçtığını söylemesinin ardından Zelenskiy, "Dün Moskova'da olanlar ortada: Putin ve diğer alçaklar suçu başkasının üzerine atmaya çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

Zelensky, "Her zaman aynı yöntemleri kullanıyorlar" diye ekledi.

Cumartesi günü erken saatlerde televizyonda yaptığı bir konuşmada Devlet Başkanı Putin, kanlı saldırıyla ilgili olarak tutuklanan dört silahlı kişinin "Ukrayna'ya doğru seyahat ettiklerini ve ilk verilere göre Ukrayna tarafında devlet sınırını geçmeleri için bir geçiş hazırlandığını" ifade etti.

Zelenskiy, "O aşağılık Putin, Rus vatandaşlarıyla ilgilenmek, onlara hitap etmek yerine, bir gün boyunca sessiz kaldı ve konuyu Ukrayna'ya nasıl getireceğini düşündü" dedi.

"Her şey kesinlikle önceden tahmin edilebilir."

Moskova saldırısının sorunmluluğu IŞİD tarafından üstlenildi.

Olay son 20 yılda Rusya’da gerçekleştirilen en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Putin konuşmasında saldırının sorumluluğunun IŞİD tarafından üstlendiği iddialarına hiçbir atıfta bulunmadı.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.