"Zengezur Koridoru'nu Ermenistan değil İran engelliyor"

"Zengezur Koridoru'nu Ermenistan değil İran engelliyor"

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Zengezur Koridoru'nu Ermenistan'ın değil İran'ın engellediğini söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan'la iletişimin açılmasına ilişkin müzakerelerde bir miktar ilerleme kaydedildiğini ancak nihai sonuçlar hakkında konuşmanın henüz çok erken olduğunu söyledi. Ermeni Bakan, bu söz konusu iletişimin "eşitlik" ilkesine dayalı olarak açılması gerektiğini aktardı.

Haber7'nin Sputnik Armenia'dan aktardığı habere göre Mirzoyan ayrıca, Zengezur Koridoru'nu Ermenistan'ın değil İran'ın engellediğini "Zengezur Koridoru, Ermenistan tarafından değil İran tarafından bloke ediliyor" sözleriyle ifade etti.

Erdoğan da İran'ı işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Azerbaycan ziyareti sırasında İran'ı işaret ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Zengezur Koridoru'na gelince, bu Ermenistan'la ilgili bir sorun değil. Zengezur Koridoru, İran'la ilgili bir sorun. Yani halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan iki ülke. Burada İran'ın böyle bir tavır içerisinde olması gerek Azerbaycan'ı gerekse bizi üzüyor. Aslında onları da üzmesi lazım. Bir de burada vagon başına alınan ücretler filan da ne yazık ki çok çok yüksek. Temenni ederim ki bu sıkıntıyı da kısa zamanda aşarız. Buna olumlu yaklaşmış olsalar bugün gerek kara yolu gerek demir yoluyla burada Türkiye-Azerbaycan-İran birbiriyle bütünleşmiş olur ve belki de 'Pekin-Londra hattı' da açılmış olur."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.