Zevahiri'den Batı Afrika açıklaması: Fransa Müslümanları öldürmek için bölgeye geldi

Zevahiri'den Batı Afrika açıklaması: Fransa Müslümanları öldürmek için bölgeye geldi

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin Batı Afrika'ya yönelik yeni bir video kaydı yayınlandı.

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, özellikle Batı Afrika bölgesine hitap ettiği bir konuşma yayınlandı. İslam terminolojisinde Mağrip olarak da anılan bu bölge El Kaide'nin organizasyonel olarak oldukça aktif olduğu bölgeler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz gün de bölgede, El Kaide'ye bağlı grupların birleşerek kurduğu Nusretu'l İslam ve'l Müslimin adlı yapılanma, üst düzey bir liderinin öldürülmesi sonrası Burkina Faso'da önemli hedeflere saldırılar düzenlemişti.

"Mağrip Ümmete kalkan oldu"

Sözlerini "İslami Mağrip'teki Müslüman ümmete yönelteceğini" ifade ederek konuşmasına başlayan Zevahiri, Mağrip'in "İslam tarihi boyunca ümmete, işgalci ve saldırganlara karşı dayanıklı bir kalkan olduğunu" dile getirdi. El Kaide lideri, İslam'ın eski yıllarının yanı sıra modern tarihte de Fransızlara, İtalyanlara, İspanyollara ve İngilizlere karşı direniş gösterdiğini söyledi.

"Hain yöneticiler İsrail'in varlığını tanıdılar"

Mısırlı El Kaide lideri konuşmasının devamında, bölgedeki Batılı güçlerin çekilmesi sonrası kurulan yönetimlere değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Ve direnmeye ve savaşmaya devam ettiniz, ta ki kafir işgalciyi, geride bizim tenimizde olan (bizim gibi görünen) ve bizim dilimizi konuşan destekçilerini bırakarak terk etmeye zorlayana kadar.

Ve sizler yöneticilerinizden -yabancı işgalcinin gitmesinin ardından- sizlere İslam şeriatıyla hükmetmesini umuyordunuz, adaleti uygulamasını, şurayı gözetmesini, mazlumlara yardım etmesini ve müfsidleri ezmesini.

Ancak kafir düşmanın destekçileri sizin en kötü şekilde ardınıza düştü, size en korkunç yöntemlerle yaklaştı, itikat ve amellerde sapıklıkları yaydı, şeriatı önledi ve ona karşı savaştı sizden paranızı ve servetinizi gasbetti, ve size tağutları, müfsidleri ve hırsızları dayattı.

En büyük uluslararası mücrimlerin rejimine teslim oldular, onların iktisadi kanunlarına bağlandılar ve İsrail'in varlığını tanıdılar."

"Devrimler işgalcilerin destekçilerini şoka uğrattı"

Zevahiri, bu yöneticilere karşı 2010 yılından sonra başlayan ayaklanmalara da değindi. El Kaide lideri, "Arap halkının devrimlerinin dünyayı sarstığını" belirterek Tunus, Libya, Cezayir ve tüm Mağrip'te "işgalcilerin destekçileri" olarak nitelediği rejimlerin şoka uğradığını ifade etti.

Eymen ez Zevahiri, bu devrimleri boşa çıkarmak için yapılan planların başarılı olduğunu, geçici bir süre devrilen rejimlerin daha da beter biçimde geri geldiğini sözlerine ekledi. Zevahiri "bu durumda İslami hareketler olduğunu iddia eden hareketlerin de payı olduğunu" savunarak bunların "yenilgi metodunu ve taviz kültürünü yaydığını, ve halk devriminin üstüne çıktıklarını" belirtti.

"Müslümanları öldürmek için geldiler"

El Kaide lideri bölgede halk devrimleri ile artan cihat yanlısı faaliyetlere de değindi. Zevahiri bu hareketi ifade ederken Atlas Dağları'nın zirvelerinden, Tunus ve Sahil'den (Batı Afrika kıyıları) Sudan çölüne kadar bir coğrafi alandan bahsetti, hareketin "uluslararası ve yerel irtidada karşı savaştığını" söyledi.

Zevahiri bölgedeki halka çağrı yaparken şu ifadeleri kullandı:

"Ey aslanların ahfadı! Bunlar sizin babalarınızla savaşan, onları öldürüp çıkaranlardır. Müslüman kardeşlerinizi öldürmek ve onları çıkarmak, ve size hala onların işgali ve baskısı altında olduğunuzu hatırlatmak için geri geldiler.

Öyleyse neredesiniz? İslami gayretiniz nerede? Şevkiniz nerede?"

El Kaide lideri sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Onlar sizin peygamberinize hakaret edenler, onun mukaddesatına saldıranlar. Ve onlar topraklarınızı işgal için geldiler, ve kardeşlerinizi öldürmek için. Bundan nasıl razı olabilirsiniz?"

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.