Zevahiri'den Suriye'ye çağrı: Dış güçlere alet olmayın, şeriat çevresinde birleşin

Zevahiri'den Suriye'ye çağrı: Dış güçlere alet olmayın, şeriat çevresinde birleşin

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, Suriye'de rejime karşı savaşan gruplara hitap ettiği bir video kaydı yayınlandı.

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, Suriye'de Beşar Esed rejimine karşı savaşan gruplara seslendiği bir video yayınlandı. El Kaide'nin resmi yayın organı es Sahab tarafından yayınlanan videoda Zevahiri, kısa bir şekilde Suriye'deki gruplara seslendi, birlik vurgusu yaptı.


"Herhangi bir örgütsel topluluğa itibar edilmeksizin, size İslam kardeşliği ile bağlı olan Müslüman kardeşinizin bu kısa konuşmasını kabul etmenizi rica ediyorum." ifadesiyle konuşmasına başlayan Zevahiri, ayet ve hadislerle başladığı bu konuşmaya, Suriyeli muhaliflere tavsiyeleriyle devam etti.


Zevahiri "Şam’daki Müslüman ve mücahid kardeşlerim; size ve kendi nefsime Allah’ın yardımının mukaddimesi olan iki şeyi tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı. Zevahiri sözlerini şöyle sürdürdü: "O ikisinden birincisi; akidemize yapışmak, tam, kuvvetli ve içinde dönüş olmayacak şekilde akidede ısrar etmenizdir. Dikkat edin! Şam’da İslam’ın ve şeriatın hükümlerinden taviz vermemelisiniz. İslam’ın hakimiyeti ile rekabete girmeyin ve asla ondan istiğna etmeyin!


İkinci olarak; ittihad edin, ittifak edin, birleşin, yapışın, yardımlaşın, tek saf olup safları sıklaştırın. İşte bu zaferin ve kurtuluşun esasıdır Allah’ın izniyle. İhtilafların sebeplerini defnedin, birleşin ki Hak Subhaneh’in şu kavlini gerçekleştiresiniz: 'Birbirinizle çekişmeyin. Sonra korkuya kapılırsınız da zaafa düşerseniz ve rüzgarınız gider.'  Ve Allah buyurdu: 'Ayrılığa düşmeyin, Allah’ın ipine sımsıkı sarılın.'"


El Kaide lideri, muhaliflerin dış yardımlar konusunda dikkatli olması gerektiğini de şu sözlerle belirtti: "Kendinizi, size yardım edenlerin elinde oyuncak etmeyin. Onlar ki sizi kendi hırsları ve açgözlülükleri için aletler ve katalizörler olarak kullanmaya çalışıyorlar. Lakin ittihad edin, birleşin Allah sizleri tahmin edemediğiniz yerlerden rızıklandıracaktır."


Eymen ez Zevahiri konuşmasının sonunda Suriye'de cereyan eden savaşın önemine vurgu yaparak uzun süredir yaptığı gerilla savaşı tavsiyesini yineledi: "Bir başka konuyu ise Şam’daki kardeşlerime ve Şam halkına haber vermek istiyorum ki savaşınız ciddi ve birçok risk barındıran bir savaştır. Ciddiyeti açısından bu savaş İslam ve Arap aleminin kalbinde, Beytul Makdis’in eteklerinde cereyan etmekte ve bu savaştan beklenen ise sadece sert ve uzun bir savaş olacağıdır. Mücahidlerin sabır ile donanmaları, sonuç için aceleci davranmamaları ve yere yapışmamaları (savaştan geri kalmamaları) gerekmektedir. Lakin tüm bunlarla beraber mücahidlerin asıl amacı darbelerin çokluğu, saldırıların uzunluğu, savaşın devam etmesi ve düşmanın hasarlardan dolayı bitkin şekilde tökezletene kadar ezmek olmalıdır.


Savaşın seneler boyu belki onlarca yıl sürmesine kendinizi hazırlayın. Bu sebepten sizler Şam’daki ve diğer İslam diyarlarındaki kardeşleriniz ile birleşmeye ve Şam davasını ümmetin davasına dönüştürmeye muhtaçsınız. Birleştiğiniz zaman mutluluğa ereceksiniz, ümmetin umutlarını tekrar canlandıracaksınız. Öyle ümmet ki sizin gücünüzü toplayacak, size yardım edecek, sizi destekleyecek Allah’ın izniyle. Allah’tan korkun ve aranızı düzeltin."


Kaynak: Mepa News

ercüme: Sami Asaf

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.