Zeytin Dalı Harekatı | Afrin'de etkisiz hale getirilen PYD'li sayısı 2668'e ulaştı

Zeytin Dalı Harekatı | Afrin'de etkisiz hale getirilen PYD'li sayısı 2668'e ulaştı

Afrin'de PYD'ye karşı yürütülen operasyonlarda güncel rakamları TSK açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'de devam eden harekata ilişkin rakamları açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hava kuvvetleri, tarruz helikopterleri ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen operasyonlar neticesinde, 04 Mart 2018 tarihinde, müteakip harekât için önem taşıyan Şeyh Hadid Beldesi başta olmak üzere, Hacı Halil, Halilo, Kura, Aranda, Soğulcak ve Bafliun dahil 7 yerleşim yerinde kontrol sağlanmıştır.

Ayrıca, son iki günde icra edilen operasyonlar sonucunda, Racu ve Cenderis’ten Afrin’e ulaşan karayolları da kontrol altına alınmıştır.

İcra edilen bu operasyonlar sonucunda 56 terörist etkisiz hale getirilmiş, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668’e ulaşmıştır."

Son ilerlemelerle Cinderes-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu. Uzmanlara göre bu durum Cinderes’in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor. Afrin’in batısındaki Şeyh Hadid belde merkezine de dün sabah operasyon başlatıldı. Belde merkezi kısa sürede ele geçirildi. Harekât kapsamında Bülbül ve Raco’nun ardından Şeyh Hadid ele geçirilen üçüncü belde oldu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.