Zeytin Dalı Harekatı | ÖSO güçleri: Afrin tamamen ele geçirildi

Zeytin Dalı Harekatı | ÖSO güçleri: Afrin tamamen ele geçirildi

ÖSO'ya bağlı unsurlar Afrin kent merkezinin tamamen ele geçirildiğini ifade etti.

20 Ocak'ta Afrin'deki PYD hedeflerine yönelik başlatılan operasyon, Raco ve Cinderes'in ele geçirilmesiyle büyük bir ivme yakalamıştı. Bu andan itibaren Afrin kent merkezine yönelik ilerleyiş hız kazanmıştı.

Bugün sabah saatlerinde TSK ve ÖSO güçlerinin kent merkezine dış mahallelerden giriş yaptığı ifade edildi. Şehirde henüz herhangi bir çatışma yaşanmazken, ilerleyiş devam etti.

ÖSO unsurları ve ÖSO'ya yakın haber kaynakları ise bir son dakika bilgisi geçerek kent merkezinin tamamıyla ele geçirildiğini ilan etti. Kent merkezinden anlık görüntüler paylaşan El Hamza Tugayı unsurlarının, Afrin merkezinin birçok bölgesini ele geçirdiği görüldü.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ÖSO unsurlarının resmi Twitter hesabında ise, "ÖSO birliklerinin şehrin doğu ve batısından girerek konuşlandığı, PKK ile yaşanan çatışmaların ardından eski garaj, Eşrefiye ve Cemiliye'nin ele geçirildiği" ifadesi yer aldı.

Suriyeli muhalif güçlere yakınlığıyla bilinen Nida Suriye haber ajansı da Afrin kent merkezinin tamamıyla ele geçirildiğini ilan etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yahut hükümete bağlı resmi ağızlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.