Zimbabve'de insani kriz: Halkın yarısı açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Zimbabve'de insani kriz: Halkın yarısı açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Zimbabve nüfusunun yarısının, ülkede yaşanan kuraklık ve fırtına sonrasında gıda yardımına ihtiyaç duyduğu açıklandı.

Birleşmiş Milletler, güney Afrika ülkesi Zimbabve’de açlık nedeniyle yıkıcı sonuçlarla karşı karşıya kalınmaması için Ağustos ayına kadar 130 milyon dolar yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Dünya Gıda Programı, Zimbabve nüfusunun yarısı yani 7.7 milyon kişinin ülkede yaşanan kuraklık ve sert fırtına sonrasında gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Bu yıl ülkede beklenen yağışların görülmemesinin tarımı olumsuz etkilediği bunun da açlık sorununu daha da körüklediği ifade edildi.

Koronavirüs salgınının da ülkedeki durumu daha da zorlaştırdığı ifade ediliyor. Zimbabve’de şu ana kadar tespit edilebilen 11 vaka ve 3 kayıp oldu.

Küresel ekonomideki yavaşlama Zimbabve’nin ana sektörün olan madencilikten elde ettiği gelirleri de ciddi anlamda düşürmüş durumda.

Uluslararası Gıda Programı Zimbabve Direktörü Eddie Rowe yaptığı açıklamada, “COVID-19 salgını, hali hazırda Zimbabvelilerin çoğu masalarına koyacak yemek sıkıntısı çekerken durumu daha da umutsuz bir hale getirdi. Bu trajedinin bir felakete dönüşmemesi için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Zimbabve’de Şubat ayı itibariyle enflasyon yüzde 540 oldu. Bunun da zaten kıtlık çekilen gıda fiyatlarını çok daha yükselttiğine dikkat çekiliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan karantina kararları yüksek olan işsizliği de tetiklemiş durumda.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.