Zimbabve'de kolera salgını endişe verici boyutlara ulaştı

Zimbabve'de kolera salgını endişe verici boyutlara ulaştı

Zimbabve'nin başkenti Harare'de kolera salgınından dolayı ölenlerin sayısının 20'ye ulaşmasının ardından Sağlık Bakanı şehirde olağanüstü hal ilan ettiklerini açıkladı.

Zimbabve'de kolera salgınından dolayı ölenleri sayısı 20'ye yükseldi. Başkentte meydana gelen salgında ölü sayısının artmasından sonra Zimbabve Sağlık Bakanı Obadiah Moyo şehirde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Bakan Moyo, salgının başkentin Budiriro ve Glenview bölgelerinde kullanılan açık kuyulardaki sulara kanalizasyon sularının karışması sonrası meydana geldiğini belirtti.

2018-09-11t135530z_834422068_rc1a8fa629c0_rtrmadp_3_zimbabwe-health.jpg

Bakan ayrıca, kolera salgınının tespit edildiği bölgelerde et ve balık tüketiminin yasaklandığını belirterek, iki öğrencinin salgında ölenler arasında yer alması sebebiyle bölgedeki bazı okulların da tatil edildiğini vurguladı.

Temiz su temin edilmesi çağrısı yapıldı

Öte yandan Zimbabwe, Budiriro ve Glenview bölgelerine temiz su temin edilmesi için Birleşmiş Milletler'den yardım talep etti.

Uluslararası Sağlık Örgütü Sözcüsü ise Zimbabve hükümetiyle kolera salgınının önlenmesi ve aşı programının uygulanması konusunda yakın çalıştıklarını açıkladı.


2018-09-11t140006z_1561262920_rc17beb47620_rtrmadp_3_zimbabwe-health.jpg

Başkent Harere Belediyesi, uzun yıllardır kentin bazı bölgelerine temiz su sağlamakta yetersiz kalıyor. Bölge halkı ise ihtiyacı olan suyu, açık kuyular ve yeraltı sularından temin etmeye çalışıyor.

Zimbabve, 2008'de 4 binden fazla insanın öldüğü ve 40 binin hastalandığı bir ekonomik kriz sırasında en büyük kolera salgınını yaşamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.