11 yıl sonra ilk ziyaret: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısır'da

11 yıl sonra ilk ziyaret: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısır'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret çerçevesinde gittiği Mısır'da mevkidaşı Sameh Şukri ile ikili ilişkileri ele alacak.

(Fotoğraf: Twitter / @MfaEgypt)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bugün Mısır'a gitti.

Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Sameh Şukri'nin daveti üzere Mısır'a giderek 11 yıl sonra bu ülkeyi ziyaret eden ilk Türk dışişleri bakanı oldu.

Kahire Havalimanı'na iniş yapan Bakan Çavuşoğlu'nu, Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Ihab Nasr'ın yanı sıra Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen ve diğer yetkililerin karşıladığı bildirildi.

Çavuşoğlu'nun Mısır ziyaretinde Şukri ile yapacağı görüşmede, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınacağı, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı ifade ediliyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile 27 Şubat'ta yaptığı görüşmede, "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır." demişti.

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yapılan açıklamada, Çavuşoğlu'nun Kahire ziyaretinin, "Mısır ve Türkiye arasında normal ilişkilere devam edilmesinin başlangıcı" olduğu ifade edildi.

Açıklamada, tarafların karşılıklı olarak bölgesel ve uluslararası meseleler üzerinde diyalog yürüteceği belirtildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.