12 günde 11 füze: Husi saldırıları Suudi Arabistan-İran savaşını tetikliyor

12 günde 11 füze: Husi saldırıları Suudi Arabistan-İran savaşını tetikliyor

İran tarafından desteklenen Husiler son 12 günde Suudi Arabistan topraklarına 11 füze saldırısı düzenledi.

İran tarafından desteklenen Husiler son 12 günde Suudi Arabistan topraklarına 11 füze saldırısı düzenledi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yemen'de İran destekli Husiler, (Ensarullah Hareketi) Suudi Arabistan topraklarına yönelik balistik füze saldırılarını sürdürüyor.

Son olarak Suudi Arabistan hava savunma sistemi dün akşam saatlerinde Yemen'den fırlatılan bir balistik füzeyi daha havada imha etti. 

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu sözcüsü Turki el Maliki tarafından yapılan açıklamaya göre, Yemen topraklarından ateşlenen ve hedefinde sınır kenti Necran'ın olduğu belirtilen balistik füze dün akşam saatlerinde havada imha edildi.

Son 12 günde 11'inci füze saldırısı

Son füze saldırının ardından geride bırakılan 12 gün içinde İran tarafından desteklenen Husiler Suudi Arabistan topraklarına yönelik 11 balistik füze saldırısı düzenledi.

Husilere bağlı "El Mesira" kanalı tarafından yapılan açıklamada, Cuma akşamı düzenlenen saldırıda Suudi Arabistan'ın Necran kentindeki bir askeri eğitim merkezinin balistik füzeyle hedef alındığı belirtildi.

İran'ı uyarıyoruz

Geçtiğimiz 26 Mart tarihinde Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı hedef aldığı ve 1 kişinin öldüğü balistik füze saldırısından sonra açıklamalarda bulunana Arap koalisyonu sözcüsü Turki el Maliki, "İran'ın Husilere destek verdiğini biliyoruz ve bu konuda onları uyarıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

"Husiler tarihte balistik füzeye sahip olan ilk terörist grup"

Sözcü Maliki tarafından yapılan açıklamada, "Husiler tarihte balistik füzeye sahip olan ilk terörist grup" ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz dönemde Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan bir açıklamada, Husi saldırılarıyla ilgili, "Suudi Arabistan, uluslararası hukukun tanıdığı şekilde ve uygun zamanda, topraklarını, halkını ve çıkarlarını müdafaa etme hakkına istinaden İran'a gerekli cevabı verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadeleri yer almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.