IŞİD Yemen'de 'güç tazeliyor'

IŞİD Yemen'de 'güç tazeliyor'

IŞİD, Yemen'in Beyda vilayetinde düzenlediği saldırılarla bölgedeki kontrol alanını genişletiyor.

IŞİD, Yemen'in Beyda vilayetinde düzenlediği saldırılarla bölgedeki kontrol alanını genişletiyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yemen'in orta kesimlerinde yer alan Beyda vilayetinde IŞİD'e bağlı güçler tarafından hükümet güçlerine yönelik düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Örgüt tarafından Beyda vilayetine bağlı Kayfe beldesindeki Mansur Hadi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin mevzilerine düzenlenen saldırıda çok sayıda asker öldü ve yaralandı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ölen ve yaralanan asker sayısına ilişkin bir rakam verilmedi.

Öte yandan IŞİD'e bağlı "Amak Ajansı" tarafından saldırıyla ilgili servis edilen görüntülerde, hükümet güçlerinden ele geçirilen silah mühimmat ve askeri araçlara ait görüntüler paylaşıldı.

Örgüte bağlı ajans tarafından paylaşılan görüntüler:

y1.jpg

y2.jpg

y3.jpg

IŞİD'e bağlı ajans tarafından yapılan açıklamada, bölgede yaşanan çatışmalarda hükümet güçlerinden en az 5 kişinin de canlı olarak yakalandığı ifade edildi. Örgüt esir aldığı askerlerin görüntülerini de sosyal medya ağları üzerinden paylaştı:

esr1.jpg

IŞİD Yemen'de "güç tazeliyor"

Örgüt, Beyda vilayeti başta olmak üzere ülkenin güneyindeki Aden kentinde düzenlediği bomba yüklü araç saldırıları ve suikastlerle Yemen'deki gücünü pekiştiriyor. 

IŞİD, geçtiğimiz dönemde güneydeki Aden kentinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen Yemen hükümetine bağlı güçlere yönelik bombalı araç saldırısı düzenlemiş, saldırıda çok sayıda kişi ölmüştü.

Örgüt aynı zamanda susturuculu silah ve el yapımı patlayıcılarla düzenlediği suikastlerle de hükümet güçleri adına çalışan kişileri hedef almayı sürdürüyor. 

Yemen, Suriye ve Irak'ta uğradığı ağır yenilgi ve toprak kaybının ardından IŞİD'in en fazla faaliyet gösterdiği ülkeler arasında.

Örgüt aynı zamanda Mısır ve Afganistan'da da etkin olarak saldırılar düzenlemekte.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.