Suudi Prens kararını böyle savundu: Peygamber de eşiyle yarışırdı

Suudi Prens kararını böyle savundu: Peygamber de eşiyle yarışırdı

Amerika merkezli Time dergisine konuşan Veliaht Prens, kadınların spor müsabakalarına katılması gerektiğini söyleyerek Peygamber eşlerinden örnekler verdi.

Suudi Arabistan'ın kültürel ve dini yapısını değiştirmek istediğini birçok kez belirten Veliaht Prens Muhammed bin Selman (MbS), Amerikan Time dergisine kapak oldu. ABD ziyareti kapsamında Time dergisine verdiği röportajda ülkesindeki cinsiyet eşitliği alanında adımlar attığını belirterek Hazreti Muhammed'in eşlerini örnek gösterdi.

Suudi Arabistan'da yaptığı reformlar sonucu kadınların sosyal olarak daha fazla toplumla kaynaşmasının ve iç içe geçmesinin muhafazakarların tepkisini çektiğini söyleyen MbS, "Eğer birisi çıkıp da kadınlar spor müsabakalarına katılamaz derse ona Peygamberimizi hatırlatırım. Hazreti Muhammed eşi Hazreti Ayşe ile yarışırdı. Eğer birisi çıkıp kadınlar iş dünyasına atılamaz derse, ona da Hazreti Muhammed'in iş kadını olan eşi Hazreti Hatice'yi hatırlatırım" ifadelerini kullandı.

time-dergisine-kapak-olan-veliaht-prens-10732707_1581_m.jpg

"İsrail'le ilişkilerimiz normal olacak"

MbS, İsrail ile yakınlaşmak için Filistin barışının ön şart olduğunu tekrarlayarak, "Eğer barış sağlanırsa elbette bir gün bizim de İsrail ile iyi ve normal ilişkilerimiz olacaktır" dedi.

Sosyal medyada tepki

Veliaht Prensin açıklamalarına tepki gösteren bazı sosyal medya kullanıcıları, Hz. Hatice'nin iş kadını olmasıyla alakalı durumun yanlış lanse edildiğini belirterek gazeteci Taha Kılınç'ın kitabından şu sayfanın fotoğrafını paylaştı:

whatsapp-image-2018-04-07-at-10.59.39.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.