Suudi Prens müdahaleyi savundu: Yemen'in yarısı El Kaide'nin eline geçebilirdi

Suudi Prens müdahaleyi savundu: Yemen'in yarısı El Kaide'nin eline geçebilirdi

Suudi Veliaht, İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulanmazsa 10-15 yıl içinde İran'a karşı bir savaşın başlayacağını söyledi.

ABD'yi ziyaretinde Wall Street Journal gazetesine konuşan Suudi Veliaht Muhammed bin Selman (MbS), Batılı ülkeleri İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulamaya çağırdı. Prens Selman ''İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız'' dedi. 

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan MbS, uluslararası toplumun daha fazla yaptırımla İran'a baskıyı artırmasını istedi.

Yemen ikiye bölünürdü

Yemen'de düzenledikleri askeri müdahaleyi savunan MbS, "Eğer harekete geçmeseydik Yemen ikiye bölünür ve bir kısmı El Kaide'nin diğer kısmı Husilerin kontrolüne geçerdi" dedi.

Yahudi lobisiyle görüştü iddiası

Sputnik'in aktardığına göre ABD'de Yahudi lobisiyle de görüşen 32 yaşındaki prens, New York temasları çerçevesinde dini hoşgörü mesajı çerçevesinde farklı inançların liderleriyle biraya geldi. Grubun içinde iki hahamın da olduğu beliritildi.

Prens daha önceden Mısır'da bir Kıpti Kilisesini ziyaret ederek Papa II. Tavadros ile görüşmüştü.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.