Husilerden Suudi Arabistan'a ait benzin tankerine saldırı

Husilerden Suudi Arabistan'a ait benzin tankerine saldırı

Husiler, Yemen'deki Hudeyde limanında Suudi Arabistan'a ait bir benzin tankerine saldırı gerçekleştirdi.

Husiler, Hudeyde limanında Suudi Arabistan'a ait bir petrol tankerine saldırı düzenlediklerini açıkladı. Saldırının sebebi ise Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin Pazartesi günü düzenlediği hava saldırısı olarak gösterildi.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin Husileri püskürttüğünü açıklamasının ardından, Husiler Salı günü Suudi Arabistan'a ait bir petrol tankerine saldırı gerçekleştirdi.

Riyad medyasının bildirdiğine göre koalisyona ait gemiler olay yerine gelmeden önce tanker vurulmuştu.

Koalisyon güçleri saldırının ne tür bir silahla yapıldığını açıklamadı ancak saldırı sonucu küçük hasarlar oluştuğunu bildirdi.

Suudi Haber Ajansı'nın aktardığına göre koalisyon sözcüsü, "Hudeyde limanındaki bir Suudi petrol tankeri İran destekli Husilerin saldırısına uğradı." dedi.

Saldırı deniz trafiğinde kilit bir nokta olan, Husilerin kontrolündeki Hudeyde limanında gerçekleşti.

Suudi Arabistan'ın Pazartesi günü yaptığı hava saldırısında 7'si çocuk 16 kişi yaşamını yitirmişti. Husiler saldırının bir Yemen mülteci kampını vurduğunu açıklamıştı.

BM, saldırıyı 'ölümcül bir saldırı' olarak niteledi. 

Husiler petrol tankerine yaptıkları saldırıyla ilgili olarak, "Hudeyde'de yerinden edilen ve bombalanan insanlar için bir koalisyon gemisini hedef aldık" açıklamasını yaptı.

Suudi Arabistan'ın Mart 2015'te Yemen'de Husilere karşı saldırılara başlamasından bu yana çoğu sivil 10 bin kişi yaşamını yitirdi. 

Husilerin şehrin kontrolünü ele geçirmesinin ardından Yemen hükümeti 2014 yılında başkent San'a'yı terk etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.