15 yıldır Guantanomo'da tutulan Kürt mahkumun sağlık durumundan endişe ediliyor

15 yıldır Guantanomo'da tutulan Kürt mahkumun sağlık durumundan endişe ediliyor

ABD'nin Guantanamo hapishanesinde yeterli sağlık hizmetini sunmaması sebebiyle Neşvan Abdurrezzak Abdulbaki'nin sağlık durumundan endişe ediliyor.

Guantanamo hapishanesinde bir mahkumun sağlık durumunun ağırlaştığı bildiriliyor.

Hapishanedeki sağlık koşullarının yeteri kadar hizmet sunamaması sebebiyle ABD'li yetkililer, dışarıdan doktorlardan oluşan bir ekibi cezaevine getirdi.

Guantanamo mahkumlarından 60'lı yaşlardaki Irak asıllı Kürt mahkum Neşvan Abdurrezzak Abdulbaki, uzun bir süredir omurga sorunu yaşıyor. Bu kapsamda Abdulbaki'de dejerenatif disk hastalığı bulunduğu bildiriliyor.

Son günlerde sağlık durumu gittikçe daha da kötüleşen Abdulbaki için özel olarak cezaevi dışından doktorlar getirildi.

Ancak Guantanamo'daki sağlık tesisinin yeterli ekipmanlara sahip olmaması, Abdulbaki için yeterli tedavi imkanını sağlamıyor.

Abdulbaki'nin avukatları, mahkumun tedavisi için cezaevinde uygun bir ekipmanın olmadığnını belirtiyor ve tedavi edilmesi amacıyla üst düzey bir hastaneye sevk edilmesini istiyor.

Abdulbaki'nin Guantanamo'da gördüğü işkencelerden ötürü tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığı bildiriliyor. Iraklı bir Kürt olan Abdulbaki ayrıca aldığı ağır dozdaki ilaçlar sebebiyle uyku problemleri yaşıyor.

15 yıldır Guantanamo'da tutuklu bulunan Abdulbaki'nin birçok kez omurgasından ameliyat geçirdiği biliniyor. Uzmanlar, cezaevindeki tesis ve teknoloji eksikliği sebebiyle doktorların Abdulbaki'yi tedavi etmekten kaçınacağını belirtiliyor.

15 yıldır Guantanamo'da tutsak bulunan Neşvan Abdurrezzak Abdulbaki kimdir?

Iraklı bir Kürt olan ve ABD'nin "Abdulhadi el Iraki" ismiyle tanıttığı Neşvan Abdurrezzak Abdulbaki, 2007 yılından bu yana Guantanamo'da tutuluyor.

1961 yılında Irak'ın Musul şehrinde doğan Abdulbaki, bir müddet Irak ordusunda görev aldıktan sonra, Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmak üzere Afganistan'a gitti.

Savaşın ardından da Afganistan'da kalan Abdulbaki, ABD tarafından "El Kaide üyesi" olmakla suçlanarak Guantanamo'ya atıldı.

Abdulbaki, son olarak ABD'nin kendisine yönelik suçlamaları kabul etti.

Iraklı Kürt Abdulbaki'nin Guantanamo'da kaldığı süre boyunca gördüğü işkence ve kötü muameleler sebebiyle ABD'nin suçlamalarını kabul ettiği tahmin ediliyor.

ABD'nin suçlamalarını kabul eden Abdulbaki'nin Guantanamo'da tedavi altına alınmasının ardından anlaşma şartlarına bağlı olarak birkaç yıl içerisinde farklı bir ülkeye transfer edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum