2023 yılı asgari ücreti belli oldu

2023 yılı asgari ücreti belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenen toplantıda yeni asgari ücretin 8.500 TL olduğunu açıkladı.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret belli oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 12'de Beştepe'de açıklama yapması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere üç kez toplanmış ama uzlaşmaya varamamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya geldi. AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin'le görüşeceğini açıklamış ve bugün asgari ücreti açıklayacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı yeni asgari ücreti açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti net 8 bin 500 lira olarak açıkladı.

Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz bunu saygıyla karşılıyoruz. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne de işverenlerimizin altından kalkamayacakları bir yükü yükleyeceğiz."

"2002 yılında 184 TL olan asgari ücret nominal olarak 30 kat, reel olarak yüzde 142 oranında artmıştır. Yıl içerisinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 90 oranında artış sağlamıştık."

"Bütün bunları yaparken sırtımızda bu devletin küfesi var. Böylece yıl içinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 95 oranında artış sağlamıştık. Temmuz ayına göre yüzde 50 oranında artış olmuşur. Yıllık yüzde 70'in üzerinde gerçekleşti."

"Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da çekinmeyiz. Biz, milletimizle birlikte varız. Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atacağız."

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.