6 ay sonra dolar/TL'de beklentiler neler?

6 ay sonra dolar/TL'de beklentiler neler?

Ocak ayından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 6 gerileyen Türk lirasının Eylül sonunda 5.92, yıl sonunda 6.25 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Yerel seçimlerin ardından potansiyel belirsizlik ve ABD ile artan gerilim ortamında TL'de değer kaybının sürmesi bekleniyor.

Reuters'ın 28 kurumun katılımı ile gerçekleştirdiği anketin medyanına göre dolar/TL'nin Nisan sonunda 5.60 seviyesinde olması beklenirken, söz konusu tarihte dolar/TL'ye yönelik en yüksek beklenti 5.87, en düşük beklenti ise 5.20 seviyesinde bulunuyor.

Ankete göre dolar/TL'nin üç ay sonra yani Haziran sonunda 5.6550, altı ay sonra yani Eylül sonunda ise 5.9250 seviyesinde olması bekleniyor.

2019 sonunda kurun 6.25 seviyesine yükselmesi bekleniyor

Ankete göre TL'nin bir yıllık süreçte ise dolar karşısında yüzde 11'den fazla değer kaybetmesi ve kurun 6.25 seviyesine kadar yükselmesi bekleniyor.

Başta S-400 kaynaklı ABD-Türkiye gerilimi, ekonomiyi desteklemek adına atılan adımlar, lokallerin aralıksız devam eden döviz alımları ve enflasyon TL üzerinde baskı oluşturuyor. Bu etkilerle TL, dolar karşısında yılbaşında bu yana yüzde 6'ya yakın kayıpta.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.