Dolar/TL haftaya yükselişle başladı

Dolar/TL haftaya yükselişle başladı

Cuma günü 5.57 - 5.63 bandında dalgalanan kur yeni haftaya yükselişle başladı, kur 5.70 sınırını aştı.

Dolar/TL  sabah saatlerinde 5.65'in hafif altında seyrederken daha sonra %1'in üzerinde yükseldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere yönelik açıklamaları sonrası yükselişini hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiasına dair "Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz" dedi. 

BloombergHT'nin haberine göre; kur bugün 5.7120'ye kadar yükseldi. Euro 6.33'ten 6.39'ya, sepet kur 5.98'den 6.02'ye yükseldi. 

Seçim sonrası devam eden belirsizlikler kur üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan - Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesi ve S-400 konusundaki gelişmeler piyasaların radarında olacak. 

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Öztok Altınsaç Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede seçim sonuçları netleştiğinde ve olağanüstü bir durum olmadığında piyasada bir miktar rahatlama olabileceğini söyledi. 

Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci kurda 5.60 - 5.65 aralığında bir dengelenme olduğunu belirterek "enflasyonda çok büyük değişim görmüyoruz, kurda bu hafta daha yatay bir seyir görebiliriz" değerlendirmesini yaptı. 

Reform paketi açıklanacak

Yurt içinde bugün veri akışı bulunmazken Çarşamba günü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklayacağı reform paketi takip edilecek.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.