AB krize neden olan İrlanda sınırı konusunda taviz verebilir

AB krize neden olan İrlanda sınırı konusunda taviz verebilir

Avrupa Birliği Brexit müzakerecisi Michel Barnier, AB’nin İrlanda sınırındaki güvenlik ağı anlaşmazlığından taviz vermeye hazır olabileceğini belirtti.

Avrupa Birliği'nin İrlanda sınırındaki güvenlik ağı anlaşmazlığında esnek davranabileceğini belirten AB Brexit müzakerecisi Michel Barnier, Die Welt’e verdiği röportajda, İngiltere’nin güvenlik ağının, ülkeyi AB’ye bağlı tutacak bir tuzak olabileceğinden şüphe ettiğini bildiğini söyledi. Brüksel’in daha fazla güvence ve garanti sunmaya hazır olduğunu belirten Barnier, yalnızca güvenlik ağının geçici olması gerektiğini vurguladı.

AB yetkilileri her fırsatta güvenlik ağı dahil olmak üzere, İngiltere’nin birlikten ayrılma anlaşmasında pazarlık yapmayacaklarını ifade ediyor.

Güvenlik ağı düzenlemesi, Brexit’ten sonra İrlanda Cumhuriyeti ve İngiltere arasındaki açık sınırı korumayı amaçlarken, İngiltere’nin AB’den çekilme konusunda kilit bir konu haline geldi. Ancak Michel Barnier, AB’nin İngiltere’ye ek bir süre vermeyeceğini ve tek taraflı geri çekilmeye izin vermeyeceğini söyledi.

İngiltere’nin AB’den ayrılmasına yalnızca 4 hafta kaldı. Çıkış 29 Mart’ta gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.