Kuzey İrlanda'nın en büyük partisi Brexit anlaşmasını desteklemeyecek

Kuzey İrlanda'nın en büyük partisi Brexit anlaşmasını desteklemeyecek

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit anlaşmasını parlamentodan geçirmek için desteğine ihtiyaç duyduğu, Kuzey İrlanda'nın en büyük siyasi partisi olan Demokratik Birlik Partisi, Brexit planını desteklemeyeceğini duyurdu.

Kuzey İrlanda'nın en büyük, Birleşik Krallık'ın ise dördüncü büyük siyasi partisi olan Demokratik Birlik Partisi (DUP) Başbakan Theresa May'in Brexit planını desteklemeyeceğini duyurdu.

Partinin Ekonomi ve Finans Sözcüsü Sammy Wilson anlaşmasız Brexit konusunda iş dünyasının endişelenmemesi gerektiğini belirtti. Başbakan May'in anlaşması yerine anlaşmasız bir Brexit'i tercih edeceklerini aktaran Wilson "Anlaşmasız bir Brexit'ten ziyade Brüksel ve İrlanda hükümetinden gelen 'tedbir maddesi' gibi teklifler bizim uykularımızı daha fazla kaçırıyor" dedi.

"Dolandırıcılık"

Birleşik Krallık'ın yeni bir tür anlaşma bulunana kadar İrlanda sınırı nedeniyle tüm ülkeyi Gümrük Birliği içerisinde tutacak ancak karar mekanizmalarında söz hakkı vermeyecek olan 'tedbir maddesi'ni 'dolandırıcılık' olarak niteleyen Wilson, Kuzey İrlandalı çiftçilerin ve işi dünyasının anlaşmasız Brexit konusunda tamamen kafasının rahat olması gerektiğini kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.