AB Rusya'nın G7'ye dahil edilmesine karşı çıktı

AB Rusya'nın G7'ye dahil edilmesine karşı çıktı

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın yeniden G7 ülkelerine dahil edilmesi planına karşı çıktı.

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD Başkanı Donald Trump'ın G7 grubuna Rusya'yı yeniden dahil etme isteğine karşı çıktı.

Brüksel'de salı günü gazetecilerin sorularını cevaplayan Borrell, "ABD başkanlığındaki G7 zirvesinin formatı değiştirilemez." ifadelerini kullandı. Borrell, "G7 zirvesi başkanlığı bazı avantajlara sahip. Önceliklere göre belli davetiyeler çıkarılabilir ancak format değişikliği yapılamaz." şeklinde konuştu.

Trump, geçtiğimiz günlerde dünyanın en gelişmiş ülkelerini bir araya getiren G7 grubunun reforma ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Rusya 2014 yılında eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Kırım'ı ilhak etmesinin ardından uluslararası hukuk kurallarına uymadığı gerekçesi ile G8 grubundan çıkarılmıştı.

Trump, cumartesi günü önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan G7 zirvesinin eylül ayına erteleneceğini ifade ederek bu gruba Avustralya, Rusya, Güney Kore ve Hindistan'ı da dahil etmek istediğini bildirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Rusya'nın G7 grubuna geri dönmesine karşı çıktı.

G7 grubu, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşuyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.