Trump: Rusya G7’ye geri dönmeli

Trump: Rusya G7’ye geri dönmeli

Fransa’da yapılacak G7 Zirvesi öncesinde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Kırım’ı ilhak etmesi sonrası G7’den çıkarılan Rusya’nın gruba yeniden katılmasının gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın dünyanın en güçlü ülkelerinin oluşturduğu G7 Liderleri Zirvesi'ne geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan ​ABD Başkanı Trump, Rusya'nın dünyanın en güçlü ülkelerinin oluşturduğu G7 toplantılarına geri dönmesi gerektiğini belirterek, "Rusya hakkında konuşuyoruz, çünkü birçok G7 toplantısına katıldım. Rusya'nın bu grubun içinde olmasının çok daha uygun olduğunu düşünüyorum” dedi. 

2014 yılına kadar 8 ülkenin üye olduğu ve G8 olarak bilinen grup, 2014’te Rusya’nın Kırım’ı ilhakı nedeniyle topluluktan çıkarılması sonucu G7 olarak anılmaya başlanmıştı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.