AB: Yunanistan ile masaya oturduğu için Türkiye'ye yaptırım ihtimali zayıfladı

AB: Yunanistan ile masaya oturduğu için Türkiye'ye yaptırım ihtimali zayıfladı

Avrupa Birliği yetkilileri, Türkiye, Doğu Akdeniz gerilimini görüşmeyi kabul ettiği için yaptırım ihtimalinin zayıfladığını aktardı.

Reuters’a konuşan Avrupa Birliği (AB) diplomatları ve yetkilileri, Türkiye, Yunanistan ile Doğu Akdeniz’deki kara suları tartışmasını görüşmeyi kabul ettiği için AB’nin yaptırım ihtimalinin de zayıfladığını söyledi.

Ama AB içinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Belarus’a yaptırım uygulanmasına ‘Türkiye şartı’ koyması nedeniyle fikir ayrılıkları devam ediyor.

GKRY, Belarus yönetimine uygulanacak her türlü yaptırıma karşı Türkiye’ye de daha sert bir tavırla karşılık verilmesi gerektiğini savunuyor.

Reuters’a konuşan Güney Kıbrıslı bir diplomat “Korkarım, mevcut durumda Belarus konusunda ısrarcı olmamız gerekiyor. Tek silahımız bu” dedi.

Bir AB diplomatı da “Diyalog, Türkiye’ye yaptırım uygulanması tehdidine duyulan ihtiyacı da zayıflattı. 27 üye ülke arasında bu yönde bir adım için uzlaşı yok” diye konuştu.

Güney Kıbrıs, Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine katılan Türk bireyler ve kurumlara yaptırım uygulanması çağrısında bulunuyordu.

Güney Kıbrıslı diplomat, “Türkler çok akıllı bir oyun oynuyor. Yunanistan’a doğru yakınlaşarak diğer üye ülkeler ile aramızı açmaya çalışıyorlar. Yolun kenarına itilmiş gibiyiz” dedi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.