Abbas yönetiminin Filistin halkı üzerindeki baskısı ağırlaşıyor

Abbas yönetiminin Filistin halkı üzerindeki baskısı ağırlaşıyor

Filistin'deki Mahmud Abbas yönetimi, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınlarından bir gün sonra bir Filistinliyi İsrail karşıtı faaliyetlere katıldığı iddiasıyla gözaltına aldı.

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetiminin siyasi saiklerle üniversite öğrencilerini ve İsrail tarafından hapse atılmış eski mahkumları gözaltına aldığı belirtiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Filistin yönetimi, İsrail karşıtı faaliyetlere katıldıkları gerekçesiyle onlarca Filistinliyi gözaltında tutuyor.

Son olarak İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınlarından bir gün sonra Filistin yönetimi Eymen Elevi adlı Filistinliyi gözaltına alırken eski mahkumları da ifadelerini almak için çağırdı.

Öte yandan Filistin yönetimi güvenlik güçlerine bağlı bir Imad Ude adlı personel de kendisine saldırdığı belirtilen Yahudi yerleşimciye karşılık vermesi sebebiyle gözaltında tutuluyor.

Ude, 181 gündür devam eden gözaltı sürecini protesto etmek için açlık grevi başlattı. Filistin yönetimine bağlı mahkemeler serbest bırakılması talimatı vermesine rağmen Ude'nin halen gözaltına tutulduğu ifade ediliyor.

Filistin yönetiminin serbest bırakma kararlarına rağmen bazı Filistinlileri de gözaltında tuttuğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.