ABD 2018 yılında Yemen'de toplam 36 hava saldırısı gerçekleştirdi

ABD 2018 yılında Yemen'de toplam 36 hava saldırısı gerçekleştirdi

ABD geçtiğimiz yıl Yemen'de El Kaide ve IŞİD'i hedef alan toplam 36 hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada ABD'nin geçtiğimiz yıl Yemen'de toplam 36 hava saldırısı gerçekleştirdiği ifade edildi.

CENTCOM'un açıklamasına göre, hava saldırıları El Kaide ve IŞİD'i hedef alırken ocak ayında 10, şubat ayında 6, mart ayında 7, nisan ayında 4, mayıs ayında 2, haziran ayında 2, temmuz ayında 2, ağustos ayında 1 ve eylül ayında 2 saldırı gerçekleştirildi. Yılın son üç ayında ise hava saldırısı düzenlenmedi.

Bu saldırılarda 31 ila 42 arasında kişinin öldürüldüğü, bunlardan 8 ile 15'inin sivil olduğu tahmin ediliyor.

Saldırılar Abyan, Beyda, Hardamevt ve Şebva illerinde gerçekleştirildi.

2017 yılında ABD Yemen'de toplam 131 hava saldırısı gerçekleştirmişti.

ABD, Yemen'de ilk hava saldırılarına 2002 yılında El Kaide'yi hedef alarak başladı. ABD'nin düzenlediği saldırılar 2007 yılında Yemen ve Suudi Arabistan'daki El Kaide gruplarının birleşerek Arap Yarımadası El Kaidesi'ni kurdukları 2007 yılında sıklaştı. ABD bugüne dek Yemen'de El Kaide'nin birçok üst düzey ismini hava araçlarıyla hedef alarak öldürdü.

1 Ocak'ta Yemen'de düzenlenen bir hava saldırısında, 2000 yılındaki USS Cole saldırısının yaşayan son faili Cemal el Bedevi öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.