ABD 2020'de 'dünyanın en güçlü ekonomisi' olmayacak

ABD 2020'de 'dünyanın en güçlü ekonomisi' olmayacak

Yeni bir rapora göre önümüzdeki yıl ABD dünyanın en güçlü ekonomisi unvanını Çin'e devredecek. 2030'a kadar Hindistan da ABD'yi geçecek.

Dünya Halleri'nden Semih Sönmez'in haberine göre, Amerika’nın dünyanın en güçlü ekonomisi olduğu günler artık sayılı.

Yeni bir rapora göre yakında bu meşale Çin’e devredilecek ve sonra da geri almak pek mümkün olmayacak. Standard Chartered tarafından yayımlanan rapora göre Çin’in gayrisafi yurt içi hasılası önümüzdeki yıl ABD’yi geçecek. Dahası, önümüzdeki 10 yıl içinde Hindistan’ın da ABD’yi geçeceği ve ABD’nin üçüncülüğe gerileyeceği düşünülüyor.

ABD’nin liderliği uzun süredir sallantıdaydı ama değişim Trump yönetimi altında gerçekleşebilir. Tüm bunlar olurken Türkiye’nin de 10 yıl içinde dünyanın en büyük 5 ekonomisinden biri haline gelmesi bekleniyor.

Standard Chartered araştırmacısı Madhur Jha raporda “Küresel orta sınıf bir sınırı aşmak üzere. 2020’de dünya nüfusunun çoğunluğu orta sınıf olacak. Asya orta sınıf nüfusunda lider olurken batıda orta sınıf durgun kalacak.” ifadelerini kullandı.

Gelişmekte olan ekonomiler güç kazanıyor

The Visual Capitalist 2030’un en güçlü ekonomilerini, bugünün rakamlarıyla karşılaştırdı ve nasıl bir değişimin yaşanacağını gösterdi. The Visual Capitalist’ten Jeff Desjardins, kaleme aldığı bir blog yazısında “Gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomiler arasındaki fark hiç olmadığı kadar hızlı kapandıkça, uzun dönemli yatırım fırsatları arayan yatırımcılar için bu ilginç bir fırsat olabilir.” dedi.

t1-011.jpg

Günümüzün lider ekonomilerinin yaşadığı duraklama siyasete de yansımış durumda. ABD’de kapanan hükumet hala çalışmaya başlamış değil. Brexit’in kaderi ise bu hafta yapılacak oylama ile belli olacak ancak oylamanın bir değişiklik yaratması beklenmiyor. Britanya’nın 29 Mart’ta AB’den ayrılması muhtemel görünüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.