ABD Afganistan'da yeni doğmuş bebeği vurdu

ABD Afganistan'da yeni doğmuş bebeği vurdu

Afganistan'ın doğusundaki ABD hava saldırısında biri yeni doğmuş bebek olmak üzere en az 6 sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın doğusundaki Host ilinde ABD'ye ait insansız hava araçlarınca (İHA) düzenlenen saldırıda ikisi kadın biri yeni doğmuş bebek olmak üzere en az 6 sivil yaşamını yitirdi.

Host ilinin Alishir bölgesinde düzenlenen hava saldırısında hedef alınan araçta yeni doğmuş bir bebeğin olduğu ifade eden kaynaklar, saldırıdan kurtulan olmadığını, cesetlerin vücut bütünlüklerinin bozulması sebebiyle en az 6 kişinin öldüğünün tahmin edildiğini ifade etti.

ABD ve Kabil hükümeti güçleri Afganistan'ın farklı bölgelerinde sivilleri hedef alan saldırılarını sürdürüyor. 

"En fazla sivili ABD ve Kabil hükümeti öldürüyor"

Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan’da 2019'un ilk çeyreğinde ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin ülkedeki sivil ölümlerinde başı çektiğini açıklamıştı.

BM Afganistan Yardım Misyonu'nun (UNAMA) raporuna göre, sadece 1 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun saldırılarında 305 sivil hayatını kaybetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.