Trump'tan Afganistan'a sürpriz ziyaret: Taliban ile görüşmeler yeniden başlıyor

Trump'tan Afganistan'a sürpriz ziyaret: Taliban ile görüşmeler yeniden başlıyor

Başkan Donald Trump ABD askerlerini sürpriz ziyaret için başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana ilk kez Afganistan’a gitti.

Başkan Donald Trump ABD askerlerini sürpriz ziyaret için başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana ilk kez Afganistan’a gitti. Bagram Hava Üssü’nde ABD askerlerine Şükran Günü’nde hitap eden Trump Taliban ile müzakerelerin yeniden başladığını söyledi. “Askerleri eve getirme” vaadine gönderme yaptı, “O gün çok yakın” dedi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Trump’a Afganistan ziyaretinde ulusal güvenlik danışmanı Robert O’Brien ve küçük bir danışman grubu eşlik ediyor.

Başkan Trump seçim kampanyası kapsamında “askerleri eve getirme” vaadine de gönderme yaptı, “O gün çok yakın” dedi. “Umarım bir dahaki Şükran Günü’nde ABD’de birlikte oluruz” dedi. Trump’ın ABD askerlerine hitabı sırasında platformda Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani de vardı.

Afganistan ziyareti kapsamında Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile bir araya gelen Trump Taliban’ın anlaşma yapmak istediğini, başta ateşkese karşı çıktıklarını ancak şimdi ateşkes istediklerini söyledi. Son altı ayda büyük ilerleme sağlandığını belirten Trump, Afganistan’da şu anda yaklaşık 14 bin olan asker sayısını 8600’e çekmeyi umduğunu belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.