ABD: Bağdadi operasyonunda iki IŞİD mensubunu canlı ele geçirdik

ABD: Bağdadi operasyonunda iki IŞİD mensubunu canlı ele geçirdik

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldüğü operasyonda iki kişinin canlı yakalandığını ve bu kişilerin ABD'nin gözetiminde tutulduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldüğü operasyonda iki kişiyi canlı ele geçirdiklerini açıkladı. Kimliği açıklanmayan IŞİD mensuplarının ABD'nin gözetiminde tutulduğunu belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Mark Milley pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, operasyonda yakalanan kişilerin yetişkin ve erkek olduklarını belirterek, güvenli bir yerde tutulduklarını açıkladı.

Öte yandan Mark Milley, Bağdadi'nin cesedinin fotoğrafını şimdilik paylaşmayı düşünmediklerini belirtti.

IŞİD liderinin cenazesinin denize atılmasına ilişkin ise Miley, "Bizim standartlarımız ve silahlı çatışma yasasına uygun" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki başlıca petrol sahaları ABD askerlerinin kontrolünde

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de basın toplantısında, Bağdadi'nin ölümüyle IŞİD'in "ihlam aldığı liderinden" yoksun kaldığını, Suriye'deki mevcut güvenlik durumunun ise "karışık" olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki başlıca petrol sahalarının ABD askerlerinin kontrolünde kalmaya devam ettiğini söyleyen Mark Esper, "IŞİD'in bu hayati kaynaklara erişmesine engel olmak" için Amerikan güçlerinin stratejik bölgelerde kalmaya devam edeceğini kaydetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.