ABD: Barış Pınarı Harekatı Bağdadi operasyonunu geciktirmedi

ABD: Barış Pınarı Harekatı Bağdadi operasyonunu geciktirmedi

CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Barış Pınarı Harekatı'nın IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'ye yönelik operasyonu geciktirmediğini söyledi.

Düzenlediği basın açıklamasında konuşan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie,, Bağdadi'ye yapılan operasyonda İdlib'in kuzeyinde bir evde dördü kadın ikisi çocuk olmak üzere toplam 6 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

McKenzie, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nın IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'ye yönelik operasyon planını geciktirip geciktirmediğine ilişkin bir soruya "Kesinlikle hayır. Biz zamanlamayı hava koşulları, kesinlik, açık veriler gibi birçok faktöre göre belirledik." diye cevap verdi.

ABD ordusunun dünyanın herhangi bir yerinde kendi işini halledecek kabiliyette olduğunu ifade eden Orgeneral McKenzie, "Dolayısıyla bu (Barış Pınarı Harekatı) belirleyici bir faktör değildi. Genel anlamda istihbarat, diğer durumlar ve faktörlerle birlikte düşündüğümüzde tam zamanı olduğundan dolayı vurduk." diye konuştu.

Bağdadi'ye yapılan operasyona ilişkin 25 Ekim Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump'a brifing verdiklerini ve saldırıyla ilgili onay aldıklarını kaydeden McKenzie, 11 çocuk ile 2 yetişkinin de ayrıca sağ ele geçirildiğini belirtti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.