ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Bağdadi operasyonunun görüntülerini yayınladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Bağdadi operasyonunun görüntülerini yayınladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonun görünütülerini yayınladı.

CENTCOM, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona ait görüntüleri paylaştı.

CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Jonahtan Hoffman ile yaptığı ortak basın toplantısında operasyona ilişkin bilgi verdi.

McKenzie, operasyon sırasında Bağdadi'nin üzerindeki patlayıcı yeleği infilak ettirmesi sonucu ölen çocuk sayısının 2 olduğu bilgisini vererek, ölen IŞİD'li sayısının 4'ü kadın ve Bağdadi dahil 2'si erkek olmak üzere 6 olduğunu aktardı.

CENTCOM Komutanı, açıklamasında "(Bağdadi'nin) Gizlendiği yerde kısa süreli ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde ettiğimiz netleştiğinde, onu yakalamak veya öldürmek için tasarlanmış bir infaz planı geliştirdik ve görev için özel bir operasyon ekibi hazırlamaya başladık. Misyonun ana taslağı Suriye'de önceden düzenlemiş olan özel operasyon kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir helikopter saldırısıydı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.