Bağdadi ve Ladin'in ölümüne ilişkin açıklamalar arasındaki farklar

Bağdadi ve Ladin'in ölümüne ilişkin açıklamalar arasındaki farklar

New York merkezli Fox News, ABD Başkanlarının, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi ve El Kaide lideri Usame bin Ladin’in öldüğüne ilişkin duyuruları arasındaki farkları inceledi.

New York merkezli Fox News, ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ABD özel güçlerinin operasyonu sonucu öldüğüne ilişkin açıklaması ile eski Başkan Barrack Obama’nın El Kaide lideri Usame bin Ladin’in ölümüyle ilgili duyurusu arasında ton ve içerik bakımından çok fark olduğuna dikkat çekti.

Bin Ladin’in öldürülmesinden bu yana 'en önemli terörist liderin öldüğüne' vurgu yapan Fox News, iki başkanın konuya ilişkin açıklamasındaki farkları inceledi.

Trump, geçtiğimiz Cumartesi gecesi Twitter hesabından, “Az önce çok büyük bir şey oldu” ifadelerini kullanarak, heyecan ve spekülasyon oluşturdu. Ardından Pazar günü Beyaz Saray’da 40 dakika boyunca kameraların karşısında geçerek, operasyonu detaylarıyla anlattı.

Fox News’e göre Trump, konuşmasında ağırlıklı olarak Bağdadi’ye odaklandı. ABD Başkanı, IŞİD liderinin çıkmaz tüneldeki son anlarını ağlayarak, korku ve panik içinde geçirdiğini, kendini havaya uçurduğunu ve operasyondan 15 dakika sonra yapılan DNA testinde Bağdadi'nin kimliğinin tespit edildiğini dile getirdi.

ABD merkezli haberi sitesi, Obama’nın ise ABD kuvvetlerinin Pakistan'ın Abbottabad şehrine düzenlediği operasyon ile Usame bin Ladin'in öldürülmesini duyurarak, herkesi şaşırttığını hatırlattı.

Obama'nın açıklamasının kısalığına değinen Fox News, ABD eski Başkanı’nın bin Ladin’i hedef alma nedenlerini açıkladığını ve çok fazla detay vermediğini belirtti. Ayrıca Obama’nın sivil kayıpları önleme çabalarını vurguladığı ve bin Ladin'in son anları yerine operasyon ile ilgili konuştuğuna dikkat çekildi.

Fox News, Obama’nın Ladin’in ABD askerleri tarafından vurulduğunu ve cesedinin alındığını bildirerek, konuşmasının sonunda 11 Eylül saldırısının kurbanlarını andığını ve ABD halkına birlik çağrısında bulunduğunu da anımsattı.

Trump, Beyaz Saray’da dün yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonu, Başkan Yardımcısı Mike Pence, Savunma Bakanı Mark Esper ve askeri yetkililerle birlikte izlediğini söyledi. Operasyon esnasında teslim olan ve halen gözaltında tutulan unsurlar olduğunu belirten Trump, Bağdadi’nin öldürülmeden önce örgütü canlandırmaya çalıştığını savundu ve operasyonda örgütün planlarıyla ilgili çok önemli bilgiler elde ettiklerine değindi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.