Trump IŞİD lideri Bağdadi'nin ölümünü doğruladı: Film izler gibi izledim

Trump IŞİD lideri Bağdadi'nin ölümünü doğruladı: Film izler gibi izledim

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin Amerikan kuvvetlerinin düzenlediği operasyon sırasında öldüğünü açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD ordusunun düzenlediği operasyon sırasında öldüğünü doğruladı. 

ABD birliklerinin operasyonunun yaklaşık iki saat sürdüğünü kaydeden Trump, Bağdadi'nin izinin bir tünelde köpeklerle bulunduğunu ve takip sırasında Bağdadi'nin üzerindeki yeleği patlattığını söyledi. Trump "Köpeklerimizle izini bulduğumuzda, tünelin sonuna ulaşmıştı. Üzerindeki yeleği patlatarak kendini ve üç çocuğunu öldürdü" diye konuştu. Patlamada Bağdadi'nin bedeninin parçalandığını belirten Trump, tünelin de üzerine yıkıldığını söyledi.

Patlama nedeniyle cesedin tanınmayacak halde olduğunu belirten Trump ancak DNA testlerinin cesedin Bağdadi’ye ait olduğunu doğruladığını söyledi.

"Film izler gibi izledim"

Beyaz Saray'dan cumartesi gecesi operasyonu "film izler gibi" izlediğini belirten Trump, Bağdadi'nin son dakikalarında nasıl "ağlayıp, inleyip, bağırdığını" tüm dünyanın görmesi için operasyon görüntülerinin kamuoyuyla paylaşılmasının gündeme gelebileceğini söyledi.  

Trump operasyonda ABD'nin herhangi bir personel kaybı olmadığını belirterek "Bağdadi'nin çok sayıda savaşçısı ve yol arkadaşı onunla birlikte öldü" diye konuştu. ABD Başkanı operasyon sırasında önemli bilgilerin de ele geçirildiğine dikkat çekti.  

Trump YPG'nin operasyona yararlı olan önemli istihbarat paylaştığını söyledi. ABD Başkanı operasyonla ilgili olarak Rusya, Türkiye, Irak, Suriye ve YPG'ye verdikleri destek için de teşekkür etti.

ABD Başkanı Trump önümüzdeki günlerde yeni operasyonlar düzenleneceğinin bilgisine sahip olduğunu ifade etti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.