Kabil yönetimi: Bağdadi'nin ölümü bizim için çok önemli

Kabil yönetimi: Bağdadi'nin ölümü bizim için çok önemli

Açıklamada, Afganistan halkının yıllardır teröre kurban verdiği hatırlatılarak, "Bağdadi'nin ölümü, Afganistan'ın güvenliği için önemli." değerlendirmesinde bulunuldu.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bağdadi'nin "insanlığın düşmanı ve dünya için tehlikeli bir terörist" olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Afganistan halkının yıllardır teröre kurban verdiği hatırlatılarak, "Bağdadi'nin ölümü, Afganistan'ın güvenliği için önemli." vurgusu yapıldı.

Bağdadi'nin ölümünden memnuniyet duyulduğu aktarılan açıklamada, bunun dünya üzerinde olumlu etkisinin olacağının altı çizildi.

IŞİD yapılanması, başta ülkenin doğusundaki Nangarhar ili olmak üzere Afganistan'ın birkaç bölgesinde varlık gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump dün, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin Suriye’nin kuzeyindeki İdlib ilinde, Türkiye sınırına 5 kilometre mesafede düzenlenen bir operasyonla ölü olarak ele geçirildiğini açıklamıştı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.