Altun: Suriye içinde ve İdlib'de DEAŞ'a yardım ve yataklık edenler araştırılmalı

Altun: Suriye içinde ve İdlib'de DEAŞ'a yardım ve yataklık edenler araştırılmalı

İletişim Başkanı Altun, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürülmesinin, tüm dünyadaki terörle mücadele operasyonları açısından büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürülmesinin, tüm dünyadaki terörle mücadele operasyonları açısından büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizen Altun, "Türkiye, her zaman olduğu gibi, terörizmin bütün biçimleriyle mücadelede müttefiklerinin yanındadır. Ortaya çıktığından beri DEAŞ'ın büyük saldırılarının hedefi olan Türkiye, tüm imkanlarıyla bu terör örgütüne karşı yoğun bir şekilde mücadele etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Altun, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu ve Reina gece kulübünün de aralarında bulunduğu IŞİD saldırılarının doğrudan Bağdadi'nin emriyle gerçekleştiğini hatırlatarak, saldırılar sonucunda 304 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bin 338 kişinin yaralandığını aktardı.

'Türkiye'de IŞİD bağlantısı nedeniyle gözaltına alınan ve hüküm giyen 1200 kişi var'

Türkiye'nin son dört yılda IŞİD'e karşı 2 binden fazla operasyon gerçekleştirdiğini belirten Altun, Türkiye'de IŞİD ile bağlantıları nedeniyle gözaltına alınan ve hüküm giyen yaklaşık bin 200 kişinin bulunduğunu, bu kişilerin yarısından fazlasının 40 farklı ülkeden olduğunu ifade etti.

Altun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"DEAŞ elebaşının Suriye içindeki ve son olarak İdlib'deki hareketliliği hakkında kapsamlı bir soruşturma yapılmalıdır. DEAŞ'a ve elebaşına yardım, yataklık ve müsamaha edilmesinden sorumlu olanların araştırılması ve adalet karşısına çıkarılması gerekmektedir.

Türkiye, YPG ile DEAŞ arasında uzlaşmalara varıldığına dair haberlerden ve YPG'nin geçen hafta yaptığı gibi tutuklu DEAŞ üyelerini cezaevlerinden salıverme tehditlerinden duyduğu endişeleri dile getirdi. Uluslararası koalisyon, bunların önlenmesine yönelik adımlar atmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu tür terör faaliyetlerine karşı güvenliği sağlamaya hazır olduğunu ifade etmiştir. Suriye'deki binlerce yabancı teröristin Avrupa'dan geldiği göz önüne alındığında, Avrupa ülkelerinin bu sorunla başa çıkma yönünde ciddi bir sorumlulukları bulunmaktadır."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.