ABD, Batı Sahra'da konsolosluk çalışmalarına başladı

ABD, Batı Sahra'da konsolosluk çalışmalarına başladı

ABD, Fas kontrolündeki Batı Sahra'da konsolosluk açmak için çalışma yürütmeye başladı.

ABD, Fas kontrolündeki Batı Sahra'da konsolosluk açmak için çalışma yürütmeye başladı.

ABD'nin Fas Büyükelçisi David Fischer geçtiğimiz gün, Fas'ın başkenti Rabat'ın yaklaşık 1440 kilometre güneybatısındaki Dahle Limanı'nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Fischer, Batı Sahra'da açılacak konsolosluk için çalışmaları resmi olarak başlattı. Fischer, bölgede konsolosluk açılmasının ve Fas ile ABD ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

Dahle'nin konumu:

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 24 Aralık 2020 tarihinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Batı Sahra'da bir ABD konsolosluğu kurma sürecinin başladığını ve orada sanal bir mevcudiyetin hemen yürürlüğe gireceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyuorum " açıklamasında bulunmuştu.

Fas ile İsrail 10 Aralık'ta varılan anlaşma sonucunda ilişkilerini normalleştirme kararı almıştı. ABD'nin bunun karşılığında Fas'ın Batı Sahra'daki egemenliğini tanıdığı bildirilmişti.

Fas, bu yıl içerisinde söz konusu kararı alan dördüncü Arap ülkesi olmuştu. Bu kararla beraber Fas'ın ABD ve İsrail'in siyasi ve askeri desteğini alması bekleniyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.