ABD'den Fas'a 'İsrail' jesti: Batı Sahra'da konsolosluk açılacak

ABD'den Fas'a 'İsrail' jesti: Batı Sahra'da konsolosluk açılacak

Fas-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi paralelinde ABD'den gelen açıklamada Batı Sahra'da konsolosluk açma sürecinin başladığı duyuruldu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Batı Sahra'da bir ABD konsolosluğu kurma sürecinin başladığını ve orada sanal bir mevcudiyetin hemen yürürlüğe gireceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyuorum " açıklamasında bulundu.

Euronews'in haberine göre, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada Pompeo, "Başkan Trump'ın Batı Sahra üzerinde Fas Krallığı'nın egemenliğini tanıma ilanı gereğince, Dışişleri Bakanlığı, bölgede bir ABD konsolosluğu açma sürecini başlattı" ifadelerini kullandı.

Faaliyete başlayan sanal misyon ve daha sonra kurulacak konsolosluğun ABD'nin Rabat Büyükelçiliğine bağlı olacağına dikkati çeken Pompeo aynı zamanda, Washington yönetiminin Fas yönetimi ile Polisario Cephesi arasındaki müzakerelere de destek vereceğini açıkladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.