ABD, denizaltı krizini çözmek için Fransa'dan görüşme talep etti

ABD, denizaltı krizini çözmek için Fransa'dan görüşme talep etti

ABD, AUKUS Anlaşması krizinin çözümü için Fransa'dan görüşme talep etti. Fakat yaşananlara çok tepkili olan Fransa kamuoyuna açık bir açıklamada ısrar ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD ve Fransa arasında AUKUS anlaşması üzerine yaşanan krizin çözülmesine yönelik Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan acil bir görüşme talep ettiği bildirildi.

2016'da Fransa ile Avustralya arasında Fransa'nın Avustralya'ya nükleer denizaltı satmasına dair bir anlaşma imzalanmıştı. Fakat Avustralya bu anlaşmayı iptal edip nükleer denizaltı projesine dair ABD ve İngiltere ile daha büyük hacimli bir anlaşma imzaladı. Fransa bunu "arkadan bıçaklama" olarak niteleyip üç ülkeye karşı da sert tavır aldı.

ABD'nin Fransa'nın bu tavrından NATO'nun parçalandığı imajının oluşması üzerine çok rahatsız olduğu gözlemleniyor.

Bu nedenle iki ülke arasında yaşanan bu büyük krizi çözmek için Fransa ile en üst düzeyde görüşmeye çalışıyor.

Fakat Paris yönetiminin tepkisi kolay yatışacağa benzemiyor. Fransa'dan yapılan açıklamalarda görüşme, olanlara dair ABD tarafından kamuoyuna açık bir açıklama şartına bağlandı. 

Fransa Hükümeti Sözcüsü Gabriel Attal "Öncelikle bu konuda herkese açık bir açıklama talep ediyoruz." dedi.

Diğer Fransız üst düzey yetkililerin de Fransız basın ve yayınına ABD aleyhinde ağır ifadelerle çok sert açıklamalarda bulunması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.