ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: İran ile gerilimi azaltmaktan yanayız

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: İran ile gerilimi azaltmaktan yanayız

Pompeo yaptığı açıklamada "İran ile gerilimi azaltmaktan yanayız" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Pompeo yaptığı açıklamada "İran ile gerilimi azaltmaktan yanayız" ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden 3 ayrı mesaj paylaşan Pompeo, İran’la gerilimi azaltmaya hala bağlı olduklarını ifade etti.

Pompeo, "Bugün ABD Bakanı Donald Trump'ın Amerikalıların hayatına yönelik acil tehditlere yanıt olarak Süleymani'yi ortadan kaldırma kararını ele almak için Çin Politbüro üyesi Yang Jiechi'yle konuştum. Gerilimi azaltma taahhüdümüzü yineledim" ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'la da konuştuğunu belirten ABD'li bakan, "ominic Raab'la Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırmak için savunma amaçlı yaptığımızı eylem kararını konuştuk. Müttefiklerimizin İran Kudüs Gücü’nün oluşturduğu tehditlerinin farkında oldukları için minnettarım. ABD, hala gerilimi azaltma taahhüdüne bağlı” diye yazdı.

Pompeo, son tweetinde de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’le konuştuğunu belirterek, "Almanya da İran rejiminin devam eden askeri provokasyonlarından endişe duyuyor. ABD, hala gerilimi azaltma taahhüdüne bağlı" diye tekrarladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.