ABD Eş Şebab'a karşı kabile milislerini sahaya sürüyor

ABD Eş Şebab'a karşı kabile milislerini sahaya sürüyor

ABD'nin Somali Büyükelçisi Larry Andre, ülkesinin Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı yürüttüğü saldırılarda yerel kabilelerin hükümet saflarında rol alması gerektiğini savundu.

(Fotoğraf: ABD Afrika Komutanlığı)

ABD'nin Somali Büyükelçisi Larry Andre, Mogadişu yönetiminin El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı topyekün savaş ilanında yerel milislerin rolünü değerlendirdi.

Buna göre Andre, ABD'nin Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı çatışmalarda sahada kabile milisleriyle iş birliği içerisinde olmasını desteklediğini söyledi.

Somali'deki kabile mensuplarına seslenen ABD'li diplomat Andre, bir çatı altında toplanmaları ve Eş Şebab'a karşı devam eden savaşta Mogadişu yönetimiyle iş birliği yapmaları gerektiğini ifade etti.

"Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı savaşını bugüne kadar en başarılı taarruzlar" olarak niteleyen Andre, "daha önceki savaşlara kıyasla başarının kabilelerin yönetim saflarında savaşa katılmalarıyla elde edildiğini" belirtti.

Bu kapsamda Andre, kabilelerin ihtilafları bir kenara katılıp Mogadişu yönetimi askeri güçleri beraberinde savaşa katılmaları çağrısında bulundu.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, Somali'de Eş Şebab'a karşı ilan ettiği topyekün savaş kapsamında, yerel kabile milisleri de çatışmalarda yerini almıştı.

Mogadişu yönetiminin saflarına katılan kabile mensuplarının yanı sıra Somali'nin önde gelen bazı yerel toplulukları da Eş Şebab saflarına iştirak edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.