ABD'den 'Eş Şebab bağlantılı' kişilere yaptırım

ABD'den 'Eş Şebab bağlantılı' kişilere yaptırım

ABD, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği kişilere yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, "Somali'deki yerel şirketlerle aracılık görevini üstlendiği öne sürülen Eş Şebab bağlantılı bir ağın tespit edildiği" duyuruldu.

Bakanlığın açıklamasına göre söz konusu ağın "Eş Şebab için silah tedariki yaptığı, mali konulara aracılık ettiği ve cihat yanlısı gruba adam topladığı" öne sürüldü.

ABD'nin tespit ettiğini belirttiği ağdaki bazı kişilerin Eş Şebab içerisinde liderlik rolüne sahip olduğu bilgisinin yer verildiği Hazine Bakanlığı açıklamasında, bu kişilerin daha önce yaptırım uygulanan Eş Şebab yetkilileriyle doğrudan temasta bulunduğu da iddia edildi.

Bu kapsamda Eş Şebab bağlantılı olduğu ileri sürülen 14 kişiye yaptırım uygulandı.

Bakanlık açıklamasında ifadelerine yer verilen Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, ABD'nin Eş Şebab'ın Doğu Afrika'da faaliyet gösterdiği yasa dışı ağları tanımlama ve sekteye vurma üzerine çalıştığını söyledi.

Nelson ayrıca Eş Şebab ve diğer El Kaide yapılanmaları için silah tedariki ve fonlama faaliyetlerine karşı harekete geçmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.