Somali'nin en büyük kabilelerinden biri hükümete karşı Eş Şebab'ın tarafını seçti

Somali'nin en büyük kabilelerinden biri hükümete karşı Eş Şebab'ın tarafını seçti

Somali'nin en büyük kabilelerinden biri olan Abgaal kabilesi, ülkede devam eden çatışmalarda Hasan Şeyh Mahmud yönetimine karşı Eş Şebab ile birlikte savaşacağını açıkladı.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud'un da mensubu olduğu Somali'nin en büyük oluşumlarından olan Abgaal kabilesinin önde gelenleri Eş Şebab'ın yanında Mogadişu yönetimine karşı savaşacaklarını ilan etti.

Somali'de taraflar arasında çatışmaların orta ve güney kesimlerinde yoğunlaşması sonrasında bir araya gelen Abgaal kabilesi mensupları, Orta Şabel'de bulunan Masaajid Cali Guduud bölgesinde büyük bir katılımla toplantı gerçekleştirdi.

s1-008.jpg

Abgaal kabilesinin İmamı Mahmud Hacı Hamud'un liderlik ettiği toplantıda, kabile üyelerinin ikamet ettiği bölgelere yönelik Mogadişu yönetimi ve Afrika Birliği Geçiş Misyonu (ATMIS) kaynaklı saldırılara karşı koyacaklarını ilan etti.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, Eş Şebab'a karşı deklare ettiği topyekün savaşta kabile milislerinin de Somalili güçlerle ortak hareket edeceğini duyurmuştu.

Bunun ardından Abgaal kabilesi de Mahmud yönetimine karşı Eş Şebab'ın yanında yer alacağını açıkladı.

s2-021.jpg

Somalili lider Mahmud son olarak, Somali halkına seslenerek "Ya bizimlesiniz, ya da Eş Şebab'la." demişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum