ABD, Fransa ve İngiltere'den vatandaşlarına 'Etiyopya'yı terk edin' çağrısı

ABD, Fransa ve İngiltere'den vatandaşlarına 'Etiyopya'yı terk edin' çağrısı

Etiyopya'da bir yıldır devam eden çatışma ortamı şu an için yerini barışa bırakmaktan epey uzak görünüyor.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in Tigray Halk Kurtuluş Cephesi ve müttefiklerine karşı savaşta en ön safta yer alacağını ilan edip, cephedeki askerlerle birlikte olacağını açıklaması, savaşın daha da şiddetleneceği endişelerini doğurdu.

Fransa tarafından Salı günü yayınlanan açıklamada, Etiyopya'daki Fransız vatandaşlarından "fazla geç olmadan" bu ülkeyi terk etmeleri istendi.

ABD, Almanya ve İngiltere de kötüleşen güvenlik durumunu gerekçe göstererek vatandaşlarına buldukları ilk ticari uçuşla ülkeye dönme çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler ise personellerinin güvenliği için yer değişikliğine gidildiğini ancak mevcut personelin Etiyopya'da kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Türk makamlarınca geçtiğimiz gün yapılan açıklamada da Etiyopya'daki Türkiye vatandaşlarının ülkeye dönmesi istenmişti.

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde bir yıldır merkezi yönetim ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Merkezi yönetime karşı ilerleyişlerini sürdüren silahlı gruplar hedeflerinin başkent Addis Ababa olduğunu ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.