ABD Hamas'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı

ABD Hamas'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı

Gazzeli yetkililer İsrail'in devam eden saldırılarında 4.600'den fazlası çocuk olmak üzere en az 11.200 kişinin öldüğünü açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık, Filistinli gruplar Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi'nin hedef alan ortak yaptırımları duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Hamas'a yönelik üçüncü tur yaptırımların, grubun liderliğini ve İran'ın gruba ve İslami Cihad'a destek sağladığı vasıtalar hedef aldığını belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada "Hamas'ın eylemleri büyük acılara neden oldu ve terörizmin tek başına gerçekleşmediğini gösterdi" dedi.

Yellen, "Ortaklarımızla birlikte Hamas'ın mali altyapısını çökertmek, dış finansmanla ilişkilerini kesmek ve korkunç eylemlerini finanse etmek için aradıkları yeni fon kaynaklarını engellemek için kararlı bir şekilde hareket ediyoruz" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, aralarında Hamas'ın Gazze'deki siyasi lideri ve askeri kolunun komutanının da bulunduğu dört üst düzey lider ve iki finansör hakkında yaptırım kararı alındığı belirtildi.

Gazze'deki Filistinli yetkililer İsrail'in bölgeye yönelik devam eden saldırılarında 4.600'den fazlası çocuk olmak üzere en az 11.200 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki halka güneye gitme çağrısı yapmasının ardından Gazze'deki insanların yaklaşık yüzde 70'i çatışmalar nedeniyle yerlerinden oldu, ancak İsrail Gazze Şeridi'nin güney tarafını bombalamaya devam ediyor.

Son yaptırımlar Hamas liderlerinin yanı sıra İran'ın finansmanına aracılık ettiği iddia edilen kişi ve kuruluşlara odaklanıyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin "bu terörü finanse eden yolları kesmek" için diğer ülkelerle birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Yaptırımlar ayrıca ABD'nin Hamas tarafından İran'dan Gazze'ye para transferinde kullanıldığını iddia ettiği Lübnan merkezli para transfer şirketi Nabil Chouman & Co'yu da hedef alıyor. Ayrıca şirketin sahibi ve oğlu da yaptırımların hedefi oldu.

ABD ayrıca Hamas'ın müttefiki olan ve 7 Ekim saldırılarına katılan daha küçük ölçekli bir grup olan Filistin İslami Cihad Hareketi'ni de hedef aldı ve grubun İran temsilcisi olduğu belirtilen Nasır Ebu Şerif ile genel sekreter yardımcısı Ekrem El Acuri'ye yaptırım uyguladı.

Yaptırımlar, söz konusu kişi ya da kuruluşların -eğer varsa- ABD'deki tüm mal varlıklarını donduruyor ve ABD'deki vatandaşların bu kişilerle iş yapmasını engelliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum