"ABD ile Bahreyn stratejik güvenlik anlaşması imzalayacak"

"ABD ile Bahreyn stratejik güvenlik anlaşması imzalayacak"

Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad Al Halife'nin ABD'ye yapacağı ziyarette taraflar arasında önemli anlaşmaların imzalanacağı bildirildi.

ABD ve Bahreyn'in bu hafta stratejik güvenlik ve ekonomi konusunda anlaşma imzalaması bekleniyor.

Axios'un haberine göre, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Selman bin Hamad Al Halife'nin bu hafta ABD'nin başkenti Washington'a yapacağı ziyaret sırasında taraflar söz konusu anlaşmayı imzalayacak.

Habere göre, anlaşma metninde, Bahreyn'in gerçekleşmesi yakın bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kalması halinde ABD'nin Bahreyn'e danışmanlık hizmeti vermesi ve yardım sağlaması gibi maddeeler bulunuyor.

Bahreyn'e güvenlik taahhüdü verildiği ifade edilen anlaşma kapsamında, ABD ile Bahreyn arasında ekonomik ortaklığın yanı sıra teknoloji iş birliğinin ana hatları belirlenecek.

Bahreyn ABD'nin Körfez'deki en önemli müttefiklerinden biri niteliğinde. Nüfusunun yaklaşık yüzde 80'i Şiileren oluşan Bahreyn ile İran arasında gerilimler olduğu biliniyor.

ABD'nin Bahreyn'de ABD'nin 5'inci Filosuna ait büyük bir üs bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.