İsrail Bahreyn'de büyükelçilik açtı

İsrail Bahreyn'de büyükelçilik açtı

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, Bahreynli mevkidaşı Ez Zeyani ile birlikte İsrail'in yeni Manama Büyükelçiliğinin açılışını gerçekleştirdi.

(Fotoğraf)

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Bahreyn'de yeni İsrail büyükelçiliğinin açılışını yaptı.

Eli Cohen, Bahreyn'in başkenti Mananma'daki büyükelçilik açılışına Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif ez Zeyani de katıldı.

Cohen büyükelçilik açılışında Ez Zeyani ile direkt uçuşların sayısının arıtırılması turizm, ticaret hacmi ve yatırımların da güçlendirilmesi için ortak çalışılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı büyükelçiliğin açılmasının bölge halkının kalkınmasının ve güvenliğinin sağlanmasına olan ortak kararlılığı gösterdiğini ifade etti.

Cohen ayrıca Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife ile bir araya geldi. Cohen Al Halife ile yaptığı "görüşmede bölgedeki zorlukları, iki ülkenin terörle mücadeleye bağlılığını, serbest ticaret anlaşmasının teşvik edilmesinin önemini ve İsrailli ve Bahreynli gençleri kaynaştıracak projeleri ele aldıklarını" belirtti.

"Ortadoğu'nun çehresini değiştiren ve bölge halklarının istikrar ve refahına katkıda bulunan İbrahim Anlaşmalarına liderlik ettiği için Bahreyn Veliaht Prensi Al Halife'ye teşekkürlerini" ileten Cohen, bölgedeki diğer ülkelerle de normalleşme sağlamayı dört gözle beklediklerini açıkladı.

Cohen'in ziyaretinin ardından İsrail ile Bahreyn'in bilhassa ticaret olmak üzere çeşitli alanlarda ilişkilerini güçlendirmesi bekleniyor.

Cohen'den Bahreyn'deki ABD üssüne ziyaret

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, dün ABD'nin Bahreyn'deki 5. Filo üssünü de ziyaret etti.

Burada ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı Komutanı Koramiral Brad Cooper ve ABD'nin Manama Büyükelçisi Steve Bondi ile bölge güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli adımları ve iş birliği fırsatlarını görüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.