İsrail askerleri Filistin'de ev bastı, kadınları üstlerini çıkarmaya zorladı

İsrail askerleri Filistin'de ev bastı, kadınları üstlerini çıkarmaya zorladı

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da düzenledikleri baskında Filistinli kadınların üstlerini çıkarmaya zorladığı ve evden maddi varlıklara el koyduğu bildirildi.

İsrail askerleri gerçekleştirdikleri bir baskında Filistinli kadınları üstlerini çıkarmaya zorladı.

Haaretz'in haberine göre, İsrail askerleri temmuz ayında işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bir eve baskın düzenledi.

50 kadar İsrail askerinin, baskının düzenlendiği evde yaşayan Filistinli 5 kadını kıyafetlerini çıkarmaya zorladığı, çıkartmadıkları halde üzerlerine orduya ait köpekleri salmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Filistinli kadınların, kendi çocuklarının ve İsrail askerlerinin önünde üstlerini çıkarmak durumunda kaldıkları belirtildi.

Evlerine baskın gerçekleştirilen Filistinli aile, kendilerine ait 10 bin 500 dolar değerindeki altınlara da İsrail askerleri tarafından el konulduğunu söyledi ve olay hakkında şikayet dilekçesi doldurdu. İsrail polisi ise baskında herhangi bir şeyin çalınmadığını savundu.

İsrail güçleri bir gün sonra ise Filistinli aileyi telefonla arayıp, karakola giderek altınları geri almalarını söyledi. Filistinli aile ayrıca evlerinde bulunan 2 bin şekel paranın da baskınlardan sonra kaybolduğunu belirtti.

İsrail güçlerinin bölge halkının evlerine yönelik düzenlediği baskınlarda Filistinlilerin temel haklarını ihlal etmesi tepki topluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum