ABD ile Pakistan arasında F-16 krizi: Hint uçağının düşürülmesi araştırılıyor

ABD ile Pakistan arasında F-16 krizi: Hint uçağının düşürülmesi araştırılıyor

ABD Hint uçağını düşüren Pakistan'ın, bu operasyonda ABD yapımı F-16'ları kullanıp kullanmadığını araştırdıklarını duyurdu.

Hindistan ile Pakistan arasında krizi tırmandıran Hint savaş uçağının düşürülmesi gerilimine ABD de dahil oldu. 

 

Washington yönetimi, Pakistan'ın bu operasyonda ABD yapımı F-16'ları kullanıp kullanmadığını araştırdıklarını açıkladı. Saldırıda F-16 jetlerini kullanması ABD anlaşmalarının ihlali anlamına geliyor. Askeri anlaşma gereği ABD, Pakistan'ın bu uçakları kullanımını sınırlıyor.

"Suistimal iddialarını ciddiye alıyoruz"

ABD'nin İslamabad Elçiliği'nden yapılan açıklamada, "(Konuyla ilgili) Raporlardan haberdarız ve daha fazla bilgi almaya çalışıyoruz. Savunma malzemelerinin suistimaline dair yapılan her türlü iddiayı oldukça ciddiye alıyoruz" denildi.

Cammu Keşmir saldırısının ardından iki ülke arasında askeri gerginlik de tırmanmış, Pakistan, geçen hafta hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğü açıklamıştı. Hint ordusu da bir Pakistan savaş uçağını düşürdüğünü duyurmuştu.

Reddetti ama detay vermedi

Pakistan ordusundan sözcü, operasyonda F-16 jetlerinin kullanıldığına dair Hindistan tarafından yöneltilen iddiaları reddetmişti. Ancak hangi uçağın kullanıldığına dair bir detay vermemişti. Pakistan ordusu aynı zamanda Çin tarafından tasarlanan JF-17 savaş uçaklarını da kullanıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.